Make your own free website on Tripod.com

Welkom op de boerderij

Zo'n 9 jaar geleden kwam bij ons het idee op een boerderij te kopen in de Belgische Ardennen met de bedoeling er een betaalbaar vakantie verblijf van te maken voor iedereen. Geen luxe, gewoon gezellig, eenvoudig en schoon ofwel een ruimte waarin zich iedereen zou thuis voelen, jong en oud. We mogen zeggen dat dit ons aardig gelukt is en dat in de zes jaar dat we open zijn er al heel wat gezinnen, alleenstaande, ouderen, jongeren en kinderen bij ons gelogeerd hebben. Ook hebben we al aardig wat groepen ontvangen zoals familie weekenden, scholen, diverse verenigingen en stichtingen (scouts - moter clubs - sport verenigingen enzv.) diverse tehuizen en instellingen ( verstandelijk gehandicapt - moeilijk opvoedbaar - kindertehuizen etc.) en al zo meer. Ellen vindt o.a. koken erg leuk, of het nu voor een gezin of voor een groep van 32 personen is, zij zorgt ervoor dat de gasten niets te kort komen en Joop probeert z'n gasten zo veel mogelijk actief bezig te houden, hetzij door ze van advies te dienen, hetzij u mee te nemen naar de mooie plekjes die de Ardennen u te bieden heeft. Samen met onze jongens Sebastiaan en Michel hopen wij dat we ook u, hetzij voor een weekend, een midweek of voor een vakantie mogen ontvangen.

 

De boerderij

De boerderij is een echte Ardeense boerderij en is méér dan 100 jaar oud. De inrichting is eenvoudig, netjes en sfeervol countrystijl ingericht en er mag beslist geen luxe verwacht worden. In totaal kunnen er 32 gasten verblijven met een uitbreidings mogelijkheid tot 35, verdeeld over 5 kamers/zaaltjes welke alle een eigen naam hebben. 'de Deel' 6 personen, 'de Hooizolder' voor 9 personen, 'de Zeis' voor 5 personen, 'de Ruif' voor 6 personen en 'de Trog' voor 7 personen.   "La Fontaine" geeft haar gasten de garantie dat indien er b.v. een gezin boekt voor 4 personen en deze op een kamer komen te logeren die normaal voor 6 personen is ingericht, er geen andere gasten op deze kamer bijgeplaatst zullen worden. 'de Koestal' , de naam zegt het al, was vroeger daadwerkelijk de koestal en is omgetoverd tot eet-en ontspanningsruimte. Naast dat men hier de maaltijden gebruikt kan men er een gezelschapsspel spelen, één van de vele boeken die wij in een kast hebben staan (ook jeugdboeken) lezen of lekker onderuit zakken bij de openhaard en luisteren naar de muziek. 'de Regenton' is de sanitaire ruimte waar zich 3 douches, 2 toiletten, 2 wasbakken en een stopcontact (voor b.v. het scheren) bevinden. Het water uit onze kranen (douche en wasbakken) komt rechtstreeks van een bron en is drinkbaar.

extra's die geboden worden zijn; een kinderbedje, kindertoilet, kinderbox en een eigen parkeerplaats voor in totaal 3 auto's. U moet zelf voor een slaapzak of dekbed zorgen (wij zorgen er voor dat u een schoon onder laken en een schoon hoofdkussen heeft), zo ook een handoek en washandje etc. Voor de gasten is er geen eigen kookgelegenheid, maar voor weinig kunt u gebruik maken van het eten wat geboden wordt zoals een ontbijt, lunch of indien u een dagje weg gaat een lunchpakket en een warme maaltijd (zie prijslijst). Bij mooi weer is er gelegenheid om buiten te zitten, heerlijk in de zon (de tuin bevindt zich op het zuiden) op één van de zonterrassen of in de schaduw onder de bomen. Leuk voor de kinderen is te weten dat wij ook kleinvee hebben zoals hangbuikzwijntjes, kippen, eenden, konijnen, hazen, ganzen, bokje, mini geitje en sinds kort ook een kleine pony. Bij de receptie/informatiebalie, kan u buiten het verkrijgen van een consumptie, er allerlei informatie vinden over de diverse uitstap mogelijkheden die er vanuit "La Fontaine" te maken zijn.Kijk ook even bij 'bezetting' om te zien welke perioden er eventueel nog vrij is.