Make your own free website on Tripod.com

Activiteiten

Als gast van "La Fontaine" heeft u de mogelijkheid om geheel GRATIS deel te nemen aan begeleide wandelingen. Vaak zijn deze zo avontuurlijk dat ze niet alleen in trek zijn bij ouderen, maar ook bij kinderen of jongeren.Hier onder een klein voorbeeld van de vele wandelingen.

Ruïne kasteel van Salmchâteau, luchtgaten en oude mijnschachten.
Als eerste, nadat we vanuit Bêche lopend naar het plaatsje Salmchâteau zijn gegaan, om er vervolgens een steile helling te beklimmen, komen we aan de ruïne van het kasteel.Hier wordt u een en ander verteld over vroegere bewoners van dit kasteel en zijn legende. Hierna vervolgen we onze wandeling naar boven via een smal pad, en houden hier halt voor de eerste rust. Tijdens deze rust wordt u een en ander uitgelegd over de Coticula, een slijpsteen, enige in zijn soort, die hier vroeger gedolven werdt. Uitgerust vervolgen we het pad, dieper de bossen in en stoppen bij één van de vele luchtgaten. Deze gaten van 20 tot 30 meter diepte, waren vroeger nodig om de mensen die in de mijn werkte te voorzien van verse lucht. Voordat we bij de eerste mijnschacht aankomen staan we even stil bij een nog overgebleven onderdeel van een oude waterpomp. Deze werdt vroeger gebruikt om de gangen in de mijn leeg te pompen als ze onder gelopen waren door de stijging van het grondwater, iets wat zeker in de winter een probleem geeft. Ook laten we u een bijna nog compleet wagonnetje zien waarmee vroeger de grote brokken Coticula steen in de mijn vervoert werdt. In totaal gaan we twee tot drie mijnschachten bekijken, waarvan we zeker in één binnen zullen gaan om u een indruk te geven hoe zwaar de arbeid hier vroeger was voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Tijdens onze wandeling komen we ook vele soorten mos tegen,waaronder het beschermde rendieren mos.  Duur van deze wandeling ongeveer 3 uur.

Deze wandeling is ook uitgebreider te maken: onder andere met een bezoek aan het Coticula museum, het lopen van een mooi stukje GR route, en tot slot nog een bezoek aan het Archeoscoop museum.Duur van deze uitgebreide wandeling, inclusief lunch onderweg, 7 uur.


 Nog meer spanning of avontuurlijke activiteiten.
Al meer dan vijf jaar werken wij samen met een outdoor onderneming, welke zeer deskundige mensen in dienst heeft, en zeker niet onbelangrijk betaalbaar is voor iedereen. U kunt kiezen uit activiteiten die een halve dag in beslag nemen of een hele dag actief bezig zijn, afhankelijk van uw portomonee. Challanger Parcours, ofwel een touwparcours, spannend en uitdagend voor iedereen met daarna de Tokkelbaan, vanaf het hoogste punt, hangend aan een katrol, naar beneden roetsen. Klimmen en abseilen, tegen één van de mooiste rotswanden, voor iedereen ook al is het de eerste keer, en dit alles onder zeer deskundige leiding. Speleo, spanning en avontuur, steeds dieper onder de grond, kruipend door smalle spleten en gaten, het echte speleo werk, onder zeer deskunige leiding. Mountainbike is natuurlijk ook mogelijk, alleen zijn de kosten van verhuur afhankelijk van de periode dat men hem wilt gebruiken. Een activiteit die op de dag zelf te regelen is. Kanovaren is eveneens op de dag zelf te regelen en de kosten zijn afhankelijk van welke afstand je wilt varen en in welk gebied.

 Nog meer aanraders ...........  


Grotten van Remouchamps en Hotton.
De grotten van Remouchamps zijn sedert 1912 open gesteld voor publiek. Het eerste deel loopt u tevoet tot aan de eerste zaal die 8000 jaar geleden bewoond werdt door de Paleolitische jagers. Het tweede deel gaat per boot die mysterieus en bijna zonder geluid over de bochtige onderaardse rivier van 600 meter glijd. De nog niet zolang geleden ondekte grot van Hotton is zeker een aanrader. Onze Belgische gasten mogen trots zijn met deze mooie grot. Een gigantische afdaling, mooie stalagmieten en stalagtieten, met een galerij van maar liefst 35 meter hoog en 200 meter lang. Duur van deze unieke rondeleiding ongeveer 60 minuten.

Recreatie en pretpark Tele - Coo, zeker de moeite waard voor zowel jong als oud. Van alles wat om een dagje plezier te beleven. Maak een ritje in de kabelbaan, probeer droog te blijven terwijl u zittend in een boomstam op topsnelheid door het water glijd, of sjees met een bobslee vanaf het hoogste punt van een berg naar beneden. Ga midget golven of maak een rondrit per treintje door het wildpark van Tele - Coo. Pik één van de vele terrassen met als uitzicht de inmiddels wereld beroemde watervallen van Coo.

Zwemmen in een subtropisch zwembad in Vielsalm. Dus een dagje regen ? Dan is dit een mooi alternatief.


Paardrijden  Voor mensen die wel eens een keertje hebben paard gereden of nog maar pas zijn begonnen......... voor hen hebben wij een uitstekende manege gevonden.
En zo heeft 'La Fontaine' voor zijn gasten nog veel, en veel, en veel meer te bieden.Zie ook 2 pagina's verder!
Nieuwsgierig geworden ? Bel ons dan even of mail.